Geitenkaas salade met blauwe bessen

Geitenkaas salade met blauwe bessen

Een geitenkaassalade met blauwe bessen is een verrukkelijke en verfrissende keuze voor een lichte maaltijd of als bijgerecht. Deze salade combineert knapperige gemengde groenten zoals rucola, spinazie of gemengde sla met zachte geitenkaas, verse blauwe bessen en eventueel wat gehakte noten zoals walnoten of pecannoten. Een eenvoudige dressing op basis van olijfolie, balsamicoazijn, en een snufje zout en peper kan de smaken nog verder verbeteren. Het resultaat is een smaakvolle salade met een perfecte balans tussen zoet en hartig, die zowel voedzaam als verrukkelijk is.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 zeef
  • 1 koekenpan
  • 1 hoge beker
  • 1 staafmixer
  • 1 mes

Ingrediënten
  

  • 100 gram verse groene aspergetip
  • 20 gram ongebrande hazelnoten
  • 75 gram blauwe bessen
  • 1 ½ eetlepel balsamico azijn
  • 2 theelepels vloeibare honing
  • 2 theelepels traditionele olijfolie
  • 180 gram zachte verse geitenkaas
  • 100 gram verse sla melange

Instructies
 

  • Kook de aspergetips in 1 min. beetgaar in een laag kokend water. Giet af in een zeef en spoel koud onder de kraan.
  • Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter in 6 min. goudbruin. Schud ze regelmatig om.
  • Laat de noten iets afkoelen en hak grof.
  • Doe 2/3 van de blauwe bessen met de balsamico, honing en de olijfolie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dressing.
  • Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  • Snijd de rol geitenkaas in plakjes (2 per persoon).
  • Verhit een koekenpan en bak de plakjes geitenkaas in 1 min. goudbruin op middelhoog vuur. Keer na 30 sec.
  • Verdeel de slamelange en de aspergetips over een platte schaal.
  • Besprenkel met de dressing en schep voorzichtig om.
  • Verdeel de warme geitenkaas, gehakte hazelnoten en de rest van de blauwe bessen erover en serveer.