Hier vindt u al het nieuws met betrekking tot de Beiketún

U kunt altijd nog bevroren blauwe bessen kopen, tevens hebben we ook duindoornbessen te koop, zie prijslijst pluktuinIn het voorjaar worden de snijbloemen en droogbloemen gezaaid!

Ook deze kunnen geplukt worden, houd de website in de gaten.

foto's volgen.


KRISTEVENT. KERSTEVENT. KRISTEVENT.KERSTEVENT

30 November van 11 tot 15 uur zijn we in de kaasboederrij DE GELDER in Tijnje.
we staan daar met een stand, hier kan je diverse zaken proeven die te maken hebben met onze tuin,
blauwebessen muffins, duindoorncurd , we hebben een gebraden kalkoen mee, zodat je deze kan proeven, ook nemen we kalkoenburgers mee, deze kan je ook proeven

Met andere woorden, KOM LANGS!!   KAASBOERDERIJ DE GELDER 
                  Heawei 42, 8406 AW Tijnje


Vorderingen in de tuin

Inmiddels zijn wij al een tijdje open, maar er is altijd werk aan de winkel. Zoals afgelopen weken was het kurkdroog!!We zijn met man en macht bezig om alle struiken te voorzien van water. Wij zien dat er veel geplukt wordt, daar genieten we enorm van! 
De bessen zijn rijp! en in alle bessenvelden kan er nu geplukt worden.
Maand juli  

We zijn open!, vanaf 15 juli kunt u komen plukken, de bessen rijpen per dag! U kunt de bakjes gebruiken die in de weegschuur staan.

Maand mei begint koud

Momenteel zijn wij druk in de weer om te tuin weer in volle bloei te krijgen. Elk struikje krijgt de volledige aandacht van ons. Tevens is er een insectenhotel geplaatst. Dit bevordert de kruisbestuiving tussen de verschillende blauwe bes struiken. We hebben overal ook extra houtsnippers gegeven aan de struiken. Hierdoor wordt de grond zuurder en houdt het het vocht beter vast.
Nieuwe eigenaar
20 september 2018 zijn wij de nieuwe eigenaren geworden van de prachtige Beiketún. Ruim 1,4 hectare tuin waar een groot deel bestaat uit blauwebessenstruiken. Tevens staan er ook duindoornstruiken. Hier lopen de kalkoenen rond en houden de duindoornstruiken onkruidvrij. Momenteel zijn de struiken verwaarloosd, maar daar gaan wij van alles doen. Hier zijn wij druk mee bezig. Te denken valt dat bij elke struik onkruid vrij gemaakt moet worden.
  • De struik

 30 November van 11 tot 15 uur zijn we in de kaasboederrij DE GELDER in Tijnje.
we staan daar met een stand, hier kan je diverse zaken proeven die te maken hebben met onze tuin,
blauwebessen muffins, duindoorncurd , we hebben een gebraden kalkoen mee, zodat je deze kan proeven, ook nemen we kalkoenhamburgers mee, deze kan je ook proeven 

Met andere woorden, KOM LANGS!!