Yoghurt ijsjes met blauwe bessen

Yoghurt ijsjes met blauwe bessen

Yoghurtijsjes met blauwe bessen zijn een verfrissende en gezonde traktatie, perfect voor warme zomerdagen. Deze ijsjes worden gemaakt door verse blauwe bessen toe te voegen aan yoghurt en eventueel een beetje honing of ahornsiroop voor zoetheid. Het mengsel wordt vervolgens in ijsvormpjes gegoten en ingevroren tot het stevig is. Deze ijsjes zijn rijk aan eiwitten, calcium en antioxidanten uit de blauwe bessen, waardoor ze een smakelijke en voedzame optie zijn voor iedereen die op zoek is naar een gezond alternatief voor traditioneel ijs.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 6 stuks

Equipment

  • 1 pan
  • 1 kom

Ingrediënten
  

  • 250 ml magere yoghurt
  • 100 gram blauwe bessen
  • 25 gram suiker
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 eetlepels honing

Instructies
 

  • Doe de blauwe bessen, de suiker en het citroensap in een pan.
  • Breng aan de kook en laat 5 minuten koken.
  • Laat het mengsel afkoelen en pureer het.
  • Meng de yoghurt en de honing in een kom.
  • Roer daarna de blauwe bessen pujree luchtig door het yoghurt mengsel en schep het in de ijslollyvormpjes.
  • Steek er een stokje in.